Nyerd vissza önmagad

Dehát ez pont jó lenne neked, Pupikám!

Voltál már Pupika? Amikor jött valaki és tolta a kéretlen baromságait, te meg alig vártad, hogy végre le tudd rázni az  illetőt? Ó, én már sokszor! Ki nem állhatom, ha valaki jön nekem a tuti megoldással, én meg még ott állok, mint Bálám elvtárs szamara, és abszolut nem is akarok még megoldani. Még a helyzetet akarom megérteni, hogy is jutottam én ide… Nem bírom, ha valaki helyettem akar okos lenni. Okosnak ott vagyok én! Ismerős? 

Ugyeee???

Ugyeee???

Kiírtam a fészre, hogy meg vagyok fázva, és negyedórán belül a ganoderma gombától az aloeverán át a fokhagymán keresztül a bánatos vonatfüttyön is túl, a kiskertajtóig minden jött. Szerinted vettem valakitől is valamit? Jól sejted: nem!

Mert így nem lehet. Ezekből a nyomulásokból sosem lesz eladás, sőt azt fogja érezni akinek nyomatod az igét – egyébként hatalmas jó szándékkal , – hogy elege van belőled.  

Miért nem akarják, hogy jó legyen nekik? 

Figyelj! Az emberek akarják, hogy jó legyen nekik, de nem úgy, hogy nyomod a gombot, mint a süket a csengőt és, hogy megszabaduljon tőled, végül inkább vesz valamit, vagy elmenekül. Úgy akarják, hogy maguk érnek el odáig, hogy ááá, nekem erre van épp szükségem, de jó! 

Ezt el lehet érni, de nem egyszerű. Látod, hogy van szegénynek egy problémája. Mondjuk az, hogy nagyon kevés a pénze épp, vagy olyan ótvar a melóhelye, hogy minden reggel visszafele mondja el a Miatyánkot háromszor, mielőtt bemegy, de valamiért mégis megtartja. Vagy ki nem állhatja az embert akivel együtt él. Vagy nem úgy megy a vállalkozása mint a gazdagmai program alapján számított rá.
Bármi gondja lehet, nagy vagy kicsi … 

Ha letámadlak és azt mondom: Hé, Pupi, én vagyok a megoldás a te bajodra! – messzire futnál. Pedig igazam van. A fenti bajok mindegyikére jó a “Nyerd vissza önmagad” program. Ha viszont lerohannálak, mint az oroszok az országot, akkor nem éreznéd túl jól magad és soha az életben nem jönnél hozzám. Igaz? 

Először senkinek nem a megoldásra van szüksége. Először megértésre van szüksége. Megértésre, elfogadásra, egy valódi, mélyről fakadó okéra. Hogy ő rendben van. Úgy is, ha ruppótlan csóró, ha a munkahelye a legrémesebb hely a világon, ha a társa egy tőrülmetszett seggfej, ha a vállalkozása még csak nem is hasonlít az ideálisra, ő maga, saját lénye okán akkor is rendben van. Ha ezt megkapja, akkor megágyaztál a kapcsolatnak. Utána, ha kapott tőled megértést, akkor már beszélhettek a problémáról, mert tudjuk, hogy: 

Probléma =/= Te! 

Aki a probléma észleltével azonnal a megoldást nyomatja, azt mondja, hogy te magad vagy a probléma, én pedig a megoldás vagyok! A valóság ezzel szemben az, hogy a megoldás soha nem kívül van, hanem mindig belül, de egy külső dolog fog elvinni a megoldásig. Mindenkinek szokott lenni egy ideális képe arról, amikor a probléma már meg van oldva és az egyensúly helyreáll. Ha az illető látni tudja az ideális képet, és felismeri a lépéseket amik odáig vezetnek, akkor könnyen beilleszti a segítő szándékodat is ebbe a folyamatba, legyen az a tanácsadás, vagy a ganodermás kávé, vagy a pénzkölcsön. 

Ha azt akarom, hogy elgyere a Nyerd vissza önmagad programra hozzám, akkor el kell gondolkodtassalak: ki is egyáltalán az, akinek vissza kéne nyernie önmagát? Hol van az önmagad? Vajon emlékszel még a számos elváráson keresztül alakult lelked mélyén a valódi, régi, kristálytiszta lényre aki vagy? 

Visszatalálni egyáltalán nem sétagalopp, de igen felszabadító érzés. Ha ki szeretnéd próbálni, akkor egy telefonhívás az egész: 70/3367444

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!